Els carrers i oficis de la Lleida medieval de Jordi Bolòs


<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm

El professor d’història medieval de la Universitat de Lleida Jordi Bolòs presentarà el proper 12 de gener el seu nou llibre Dins les muralles de la ciutat. Carrers i oficis a la Lleida dels segles XIV i XV, publicat per Pagès Editors. El llibre ens explica com era la Lleida medieval dels homes que treballaven en els actualment anomenats “oficis liberals”, així com dels ciutadans, eclesiàstics i membres de la noblesa.
Jordi Bolòs és professor al Departament d’Història, ha estudiat tant el món rural com urbà de la Catalunya medieval, fet que s’ha traduït en la publiació de nombrosos llibres. En el fons de la Biblioteca de Lletres podeu trobar-ne molts d’ells, per exemple els Atles dels Comptats d’Osona, Urgell, Girona i Manresa, o El mas, el pagès i el senyor. Paisatge i societat en una parròquia de la Garrotxa a l’edat mitjana. Justament l’any 2006 es publicà la seva tesi doctoral Diplomatari del monestir de Santa Maria de Serrateix (segles X-XV), sobre el monestir de Viver i Serrateix al Berguedà, però també ha estudiat el món medieval a través de l’arqueologia com podem veure a Els orígens medievals del paisatge català. L’arqueologia del paisatge com a font per a conèixer la història de Catalunya.
En la presentació hi intervindran Prim Bertran, professor del Departament d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, i Flocel Sabaté, Catedràtic del Departament d’Història de la UdL. L’acte tindrà lloc a les 19:00, a la Sala Alfred Perenya de l’Insitut Municipal d’Acció Cultural (IMAC, Av. Blondel núm. 64 de Lleida).
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s