De la Barcelona d’Els Quatre Gats al París elegant

Des de la Biblioteca de Lletres us volem informar de l’exposició “Xavier Gosé (1876 – 1915), de la Barcelona d’Els Quatre Gats al París elegant” al Museu d’Art Jaume Morera.

Xavier Gosé pertanyia a una família d’origens lleidatans i va anar a Barcelona per tal de formar-se. Allà fou on prengué contacte amb el grup bohemi i modernista format pels coneguts Santiago Rusiñol i Ramon Casas, entre d’altres, a través del mític bar Els Quatre Gats. Va ser l’il·lustrador de revistes com L’Esquella de la Torratxa i Barcelona Cómica i va encetar la seva faceta artística reflectint els suburbis barcelonins des d’un punt de vista modernista i amb un cert grau de caràcter social.

El 1900 va decidir anar-se’n a Paris, centre neuràlgic de la creació bohèmia, i va fer dibuixos on plasmava la vida mundana de la ciutat, com la prostitució i els cabarets. Es va vincular a diverses publicacions de Femina i La Gazete du Bon Ton, revistes avessades al món de la moda, i aquí fou quan la dona passà a ésser el leitmotiv de les seves obres.

Xavier Gosé va crear les seves obres entre Barcelona i Paris, anant de l’Art Nouveau a l’Art Déco, i donant un estil propi a les seves obres on la dona és la principal protagonista.

Si voleu més informació sobre el pintor, la Biblioteca de Lletres disposa de varis documents en el seu catàlegEnllaç

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s