La Bibliotheca Erasmiana Hispanica

El projecte Bibliotheca Erasmiana Hispanica, és un portal que convida a la investigació i pretèn oferir totes les dades disponibles sobre la presència de les obres d’Erasme i la influència que tingué a Espanya.
Erasme de Rotterdam era un humanista holandès reconegut mundialment per ser el pare del reformisme. Va escriure diverses obres que atacaven les pràctiques corruptes de l’Església i defensava un retorn a l’ètica cristiana primitiva. Les seves idees van influir als reformadors religiosos de l’època i els seus escrits van ésser prohibits per l’Església Catòlica.
Durant el segle XVI, l’estat Espanyol gaudí de nombroses recepcions de les obres de l’escriptor humanista. No obstant, també van ésser censurades per la Inquisició per les idees contràries que reflexava en els seus escrits polèmics i satírics.
Per tant, amb la Bibliotheca Erasmiana Hispanica es vol fer un recull sobre les obres d’Erasme que es conserven en biblioteques públiques, institucionals i privades de tot l’Estat Espanyol. A més a més, es contempla la catalogació i l’estudi d’exemplars dels llibres que s’arribin a censar.
Aquest projecte és de caràcter obert, és a dir, poden participar-hi des de filòlegs o historiadors a bibliotecaris per fer una difusió a través d’Internet sobre el tema que ens ocupa.
Si us interessa saber una mica més sobre la bibliografia existent podeu consultar els textos electrònics, llibres digitalitzats i catàlegs de diverses biblioteques al portal de la Bibliotheca Erasmiana.
També podeu consultar el nostre catàleg i passar-vos per la Biblioteca de Lletres per fullejar els documents existents d’Erasme de Rotterdam.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s