Els joves i els dies. Congrés Gabriel Ferrater

El dia 28 de novembre, a la Facultat de Lletres de la UdL, s’esdevindrà el congrés dedicat a la poesia de Gabriel Ferrater i Soler titulat: “Els joves i els dies” obert als especialistes i al públic interessat. 
Gabriel Ferrater i Soler va ser un escriptor i lingüista que va néixer a Reus l’any 1922 i que donà una observació minuciosa de l’experiència moral de l’home, allunyada de l’estètica romàntica. El seu pare, Ricard Ferrater, un home cult qui proclamà la II República des de l’Ajuntament de Reus, tenia una biblioteca a casa que inicià en Gabriel Ferrater en la seva vocació intel·lectual, tot i que no va ser escolaritzat fins als 10 anys. 
Pel que fa a la seva obra, va ser l’autor d’una de les obres poètiques més rellevants de postguerra, aplegats en tres únics reculls, Da nuces pueris (1960), Menja’t una cama (1962) i Teoria dels cossos (1966), posteriorment aplegats en un únic volum, Les dones i els dies (1968), que va suposar el punt final d’una aventura poètica insòlita en el marc de les lletres catalanes. Professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) escriví una sèrie d’artícles periodítics i traduí algunes obres de relleu, com per exemple: Der Prozess (El procés), de Franz Kafka, Language (El llenguatge), de Leonard Bloomfield i Cartesian linguistics (La lingüística cartesiana), de Noam Chomsky.


La finalitat de l’homenatge és esbrinar com veuen els universitaris d’avui dia aquest poeta mític dels anys seixanta i, per extensió, què en pensen de la poesia els joves del segle XXI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s