Exposició: 90è aniversari del descobriment de la tomba de Tutankhamon

El dia 4 de novembre de 1922 l’arqueòleg anglès Howard Carter va descobrir a la Vall dels Reis,
la tomba intacta del jove faraó Tutankhamon després de sis campanyes d’excavacions sense resultats importants.
L’excavació va ser finançada per Lord Carnarvon, un noble anglès apassionat per l’arqueologia i les civilitzacions de l’antiguitat.
Aquest descobriment va tenir una gran repercussió mediàtica i va contribuir notablement a la popularització de l’arqueologia a tot el mon occidental.
Tutankhamon havia estat faraó durant la XVIIIena dinastia i la seva tomba trobada intacta després de 3000 anys d’història representava un dels
descobriments arqueològics més significatius
 de tots els temps.

Pot veure alguna cosa?” (L.Carnarvon) 
Coses meravelloses!” (H. Carter)

La tomba estava dividida en 4 petites càmeres que contenien al voltant de 5.000 objectes preciosos com vestits, armes, la famosa màscara de la mòmia, així com menjar i mobiliari que formaven part de la vida quotidiana de la cort faraònica.
A més s’hi van trobar els tres taüts que contenien la mòmia dels quals els dos primers estaven ricament decorats i el més interior era d’or massís
Un aspecte curiós d’aquest descobriment és la coneguda “maledicció de la mòmia” ja que Lord Carnarvon va morir poc després del mateix i Howard Carter en poc temps.
Aquest any, en motiu de l’aniversari del descobriment de la tomba, el Museu Egipci del Caire que custodia el tresor mostra la mòmia embalsamada als visitants en un intent de donar una imatge de normalitat desprès de les revoltes de la “primavera àrab” i d’atreure més turistes al país.
Només ens queda animar-vos perquè la visiteu la nostra exposició i consulteu el fons especialitzat que tenim en aquest tema a través del nostre catàleg.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s