185 Anys del naixement de Jules Verne

p { margin-bottom: 0.21cm; }

Imatge extreta de: lectors i llibres

Avui 8 de febrer es compleixen 185 anys del naixement de l’ escriptor francès Jules Verne, famós per les seves obres de ciència ficció on hi apareixen tota una varietat d’invents tècnics. Les seves obres es basaven en la “literatura de la ciència”, és a dir, obres caracteritzades en els invents i els avenços tecnològics.

Verne nasqué a la ciutat francesa d’ Amiens, fins que es traslladà a París on cursa els estudis de Dret a la universitat. En acabar, comença a treballar a la borsa tot i que aquesta professió no fou gens del seu gust, ja que tenia clar que es volia dedicar a les lletres. Escriu obres conegudes com “De la Terra a Lluna”, “Vint mil llegües de viatge submarí”, “Viatge al centre de la Terra”, entre d’altres menys conegudes, on mostra trets de la seva personalitat també poc coneguts, com ens mostra en la obra “Maties Sandorf”, on narra les experiències d’un rebel front la tirania austrohongaresa, fruit de la seva relació amb cercles anarquistes i socialistes.
Les obres de Verne s’han caracteritzat a més, per ser anticipacions sorprenentment semblants als temps moderns. Jules Vernes, és el segon escriptor més traduït al llarg dels anys, fet que demostra la seva importància. Per aquest motiu, des de la Biblioteca de Lletres, us animen a realitzar la lectura d’alguna de les seves obres, com:

p { margin-bottom: 0.21cm; }  
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s