Patrimoni Literari d’Espriu al Corpus Literari Digital

Foto: Instituto Cervantes

El patrimoni literari d’Espriu el podeu trobar disponible al Corpus Literari Digital de la UdL, aquest projecte, ideat i dirigit pels professors: Joan Ramon Veny i Jorid Malé de la Universitat de Lleida amb la col·laboració de l’Intstitut d’Estudis Catalans (EIC) i la Institució de les Lletres Catalanes ha recollit manuscrits, primeres edicions, enregistraments sonors i audiovisuals de l’escriptor amb motiu de la celebració de l’Any Espriu.

El Corpus Literari Digital  és un projecte que pretén recuperar, preservar i difondre el patrimoni literari català contemporani en llengua catalana i promoure’n el seu estudi.
Pel que fa al patrimoni literari de Salvador Espriu, s’ha recuperat enregistraments amb la veu de l’escriptor dipositats a la Biblioteca del Congrés dels Estats Units que formaven part de l’Archive of Hispanic Literature on Tape. S’han recuperat totes les primeres edicions de les obres d’Espriu i la major part de les publicades sota la seva supervisió. A més, s’ha recuperat el fons documental de Joan Colomines, destacat activista cultural de la postguerra, que incloïa enregistraments amb la veu d’Espriu (i altres escriptors) i també manuscrits, i s’han localitzat documents provinents de la censura franquista conservats a l’Arxiu General de l’Administració d’Alcalà de Henares. També s’han pogut recuperar els autògrafs de Salvador Espriu (manuscrits, mecanoscrits i proves d’impremta) que es conserven dins el fons històric d’Edicions 62 i que permeten resseguir el procés creador de l’escriptor, juntament amb els què es conserven en arxius personals i en les diverses biblioteques.

Només ens queda recordar-vos que el Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL té més repositoris que us poden ser útils. A més a més, suggerir-vos l’exposició que va muntar la Biblioteca de Lletres per celebrar l’Any Espriu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s