Exposició 1714

El passat 11 de gener la Seu Vella de Lleida acollí la cerimònia d’inauguració dels actes commemoratius del Tricentenari de 1714. L’11 de setembre de 1714 les tropes borbòniques, en el marc de la Guerra de Successió Espanyola (1702-1715), van ocupar la ciutat de Barcelona, després d’un setge de catorze mesos. Uns dies més tImagenard, el 18 de setembre, la guarnició de Cardona va capitular, sent el darrer lloc de Catalunya a caure. La primera ciutat catalana a fer-ho havia estat Lleida, set anys abans, l’11 de novembre de 1707.

Amb motiu d’aquesta commemoració, la Biblioteca de Lletres vol oferir-vos una selecció dels seus fons de Reserva i Llegats que ens parlen de la Guerra de Successió, tant a Catalunya com a Lleida: sobre les operacions de l’exèrcit des de la Batalla d’Almansa (25 d’abril de 1707) fins els fets de Lleida i la capitulació de la ciutat; que ens apropen a les figures d’Antoni de Villaroel, Rafael Casanova i Sebastià de Dalmau; gravats i plànols que ens il·lustren sobre aquells dies, etc. 

A més, durant aquest any s’han programat tot un seguit d’actes arreu de Catalunya per rememorar aquesta efemèride: exposicions, concerts, rutes turístiques… Podeu consultar-les a la pàgina web de la Generalitat: http://tricentenari.gencat.cat/ca/index.html. Des del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida també ens proposen diferents activitats: http://www.turoseuvella.cat/tricentenari-1714-2014/presentacio

Si voleu conèixer més a fons aquest tema podeu consultar la bibliografia que tenim a través del nostre catàleg i accedir a alguns dels documents exposats a través del repositori Romà Sol-Carme Torres http://soltorres.udl.cat/.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s