Exposició Greco

greco1Com bé saps, aquest any es commemoren els 400 anys de la mort de Domenicos Theotocopoulos, El Greco (Candía, Creta, 1541-Toledo, 1614). Va néixer l’any 1541 a la capital de l’illa de Creta, que en aquella època formava part del territori de la República de Venècia, on es formà com a pintor d’icones seguint la tradició artística postbizantina.

Als 26 anys es traslladà a Venècia, on va aprendre l’estil de Ticià i conegué la pintura de Tintoretto, Bassano i Schiavone, entre altres. Posteriorment s’instal·là a Roma, on hi romangué fins el 1576-1577, i on entrà en contacte amb el cercle intel·lectual del cardenal Alexandre Farnese i amb l’obra de Miquel Àngel. L’any 1577 s’estableix a Toledo, ciutat en la que residí fins a la seva mort el 1614.

La seva obra està formada per retaules per a esglésies, monestirs i capelles; quadres de devoció per a institucions religioses així com retrats. En les primeres obres que realitzà a Espanya s’hi pot veure la influència dels mestres italians. El seu estil, però, esdevindrà més personal i la seva pintura es caracteritzarà per figures manieristes allargades; a través de la llum exalta el color i no pas el volum; amb ambients indefinits i amb una gamma de colors que cerca els contrasts.

Dels seus treballs podem assenyalar, entre altres, L’espoliació (1577-79; catedral de Toledo); El cavaller de la mà al pit (1578-80; Museu del Prado); L’enterrament del senyor d’Orgaz (1586-88; parròquia de Santo Tomé de Toledo); L’adoració dels pastors (1597-1600; Museu de Belles Arts de Bucarest) i Vista de Toledo (1603-07; The Metropolitan Museum of Art, Nova York)

Si vols conèixer més a fons la figura del Greco i la seva producció pots consultar la bibliografia que tenim a través del nostre catàleg

Et convidem a que vinguis a visitar la nostra exposició que durarà del 5 de maig al 15 de setembre, i que ens aportis les teves sensacions, vivències i demés al nostre blog. Impregnat!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s