El mar de Sorolla

Photo credit: olgaberrios / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Photo credit: olgaberrios / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Pels amants de la pintura, la Biblioteca de Lletres ha adquirit una obra de luxe del reconegut pintor Joaquín Sorolla. Aquesta edició és única, limitada i numerada de 2.998 exemplars. L’obra està formada per: un llibre d’art, un llibre d’estudi i dos díptics, trobareu 69 dibuixos originals en reproducció facsímil.

L’autor va néixer a València el 27 de febrer de 1863, de família humil. Quan tenia dos anys es va quedar orfan, ell i la seva germana van viure amb els seus tiets.

Va destacar molt aviat dins de l’Escola de Bellas Artes de San Carlos, a València, gràcies a la seva facilitat pel dibuix, amb 21 anys va aconseguir una beca de la Diputació de València per anar a estudiar a Roma durant 4 anys. Aquest es va casar amb Clotilde García al 1888 i continuava vivint a Itàlia, la tècnica de pintar a l’aire lliure no la va començar a practicar fins que va fer un viatge a Paris, pintava les escenes quotidianes de la vida de la mar. Va tenir tres fills: María Clotilde, Joaquín i Elena.

L’any 1900 Sorolla va ser reconegut internacionalment al guanyar el Grand Prix a l’Exposició Universal de París. A Espanya es va convertir amb el retratista més important del país. L’any 1911 li van encarregar uns murals per la Hispanic Society of America. Una obra de més de setanta metres de llarg per tres metres i mig d’alt al que hi va dedicar 6 anys de feina. Al 1920, mentre pintava un retrat de Mabel Rick de Pérez de Ayala, al jardí de casa seva a Madrid, va partir un derrame cerebral que el va apartar dels pinzells, al cap de 3 anys morí.

Si us fascina tot el que envolta aquest artista, podeu consular altres documents d’ell que també estan disponibles a la nostra biblioteca, per veure’ls feu clic aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s