T’agrada el cinema? Aquest cap de setmana tens una cita amb la gala dels Oscars!

movie

Aprofitant que aquest cap de setmana tenim la gala dels Oscars, des de la Biblioteca de Lletres, us volem explicar el seu origen.

La gala no sempre ha tingut l’atenció dels mitjans de comunicació, aquest fet es degut a diversos factors, un d’ells és que les estrelles del món del cinema no eren tant conegudes com avui en dia, no hi havia grans desfilades amb atenció mediàtica per la catifa vermella ni vestits de gala. La cerimònia era un sopar tranquil i ja es coneixia els guanyadors per endavant.

La primera cerimònia es va realitzar al Blossom Room del Roosevelt Hotel de Hollywood, van assistir 270 persones i les entrades van costar 5$, durant els primers anys es va continuar celebrant en diferents hotels de Los Angeles com el Abmbasaador o el Biltmore. L’any 1942, les coses van canviar degut a l’augment d’assistència als banquets, l’Academy Awards es va traslladar als teatres on actualment es continua celebrant.

La primera gala es va celebrar el 1928, Janet Gaynor va ser l’única dona en guanyar la famosa estatueta com a millor actriu pel seu treball en la pel·lícula “El séptimo cielo”, ” El ángel de la calle” i “Amanecer”. Des d’un bon principi els premis ja tenien la necessitat de categories especials i l’any 1929 se’n van donar dos, un a Warner Bros per produir la primera pel·lícula parlada “The Jazz Singer” i l’altre va ser per Charlie Chaplin per produir, dirigir, escriure i protagonitzar “The Circus”.

Si parlem de l’estatueta tenim tota una llegenda al darrera que tot seguit us l’explicarem. Tots sabem que és el premi més desitjat per tots els membres de la indústria del cinema, és coneguda amb molts noms com: l’estatueta dorada, l’estatueta al mèrit, etc., però la llegenda conta que una bibliotecària de l’Acadèmia i directora executiva, Margaret Herrick va fer el comentari de què l’estatueta tenia una gran similitud al seu oncle Oscar. El què en principi era un sobrenom es va acabar popularitzant i donant nom a l’estatueta. Aquesta, es reconeguda mundialment i representa un cavaller que sosté una espasa sobre un rotlle de pel·lícula amb cinc radis que indiquen les cinc branques tradicionals de l’Acadèmia: actors, guionistes, directors, productors i tècnics. L’Oscar pesa uns 4 kilos i mesura 34 cm, va ser dissenyat per Cedrid Gibbons, directiu dels estudis Metro Goldwin Mayer (MGM), el seu assistent Frederic Hope va crear la base de marbre negre, l’artista George Stanley va esculpir el disseny i l’empresa California Bronze Foundry la va banyar amb bronze i or de 24 quilats.

L’any 1945 la base de marbre va ser substituïda per metall i al 1949 es van començar a numerar a partir del número 501.

Creiem que ja sabeu una mica més sobre la història dels Oscars. Només ens queda recordar-vos que a la nostra biblioteca podeu trobar moltes de les pel·lícules qua han estat premiades amb aquesta estatueta, les localitzareu a través del nostre catàleg.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s