Premi Nacional d’Història d’Espanya 2015

Des de la Biblioteca de Lletres volem felicitar al nostre rector Roberto Fernández, ja que ha estat guardonat amb el Premi Nacional d’Història d’Espanya atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, amb l’obra titulada Cataluña y el absolutismo borbónico, la qual va ser publicada l’any passat amb l’editorial Crítica. L’obra reflecteix una època de gran controvèrsia historiogràfica, interpreta les aportacions d’historiadors catalansde gran rellevància durant el segle XVIII, com Antonio de Capmany entre d’altres.

El seu treball il·lustra àmpliament la situació política, econòmica i social durant l’absolutisme borbònic, i la manera com aquesta influeix decisivament en el discurs polític i ideològic de la Catalunya actual.

El jurat, presidit per la sotsdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles, Mónica Fernández, ha remarcat l’excel·lència a l’hora de portar a terme l’anàlisi d’un període històric tan polèmic, i sobretot, regint-se per una rigorosa metodologia crítica i professional davant de la instrumentalització en l’àmbit públic i privat dels fets històrics.

A la Biblioteca de Lletres, pots trobar altres obres d’aquest autor i treure-les en préstec si ets de la comunitat universitària, t’animem a consultar-les.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s