400 aniversari de la mort de Miguel Cervantes

cervantesAmb motiu del 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, la Biblioteca de Lletres exposa alguns exemplars del Quixot i d’obres relacionades amb l’escriptor que guarda als fons de Reserva i llegats. Des del 3 d’octubre fins al 16 de gener del 2017.

S’exposa un facsímil de la primera edició, impresa a Madrid el 1605 que consta de dues parts i que reprodueix l’exemplar conservat a la Biblioteca de la Real Academia Española.

Des de fa uns anys, els alumnes del Grau de Filologia Hispànica , així com personal de la UdL i altres usuaris de la Biblioteca, estan copiant una de les edicions del Quijote que es guarda al fons de Reserva de la Biblioteca de Lletres. En aquesta exposició podeu veure l’original i la versió manuscrita.

També es mostra el llibre Las Frases del Quijote : su exposición, ordenación y comentarios, y su versión á las lenguas francesa, portuguesa, italiana, catalana, inglesa y aleman, d’Enrique Cárcer y de Sobíes, pertanyent al llegat Romà Sol-Carme Torres.

Així mateix es pot veure una de les darreres adquisicions de la Biblioteca de Lletres Autógrafos de Miguel de Cervantes Saavedra, editat l’any 2015, que conté els facsímils de 12 autògrafs de Cervantes.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s