Exposició: petits tresors de la Biblioteca de Lletres

Amb aquesta exposició, la Biblioteca de Lletres vol treure a la llum alguns exemplars destacats del fons de Reserva per tal de donar-los a conèixer a la comunitat universitària.

tresorsdelabilbiotca

Aquest fons, juntament amb el dels valuosos llegats dels quals som dipositaris i gestors, són d’accés restringit i es coneixen poc. Per aquesta raó, els anirem exposant temporalment per tal de fer-ne difusió.

En aquesta ocasió hem fet una selecció d’obres molt variada que inclou des d’autors del segle XVII com Petrarca o Vasari a  obres més contemporànies com les d’Emilia Pardo Bazán  o estudis sobre la Guerra de Cuba de M. de Pradt , de 1898 o sobre la civilització megalítica catalana de Pericot,  de 1925.

Pel que fa a les edicions facsímils hem destacat el Mapamundi d’Abraham Cresques de 1325, un volum de “ l’Enciclopedie de Diderot i D’alambert,” publicada en 1728 i que encarna la filosofia de la Il·lustració, així com el “Theatrum Orbis Terrarum”  d’Ortelius , publicat el 1570 i considerat el primer atles modern.

D’altra banda, s’hi poden  veure altres obres curioses com “The World of Ornament” de Recivet que conté una compilació de dissenys ornamentals clàssics,  principalment teixits, egipcis, grecs, romans, etruscs, asiàtics, d’Orient Mitjà i europeus que van de l’època medieval al Segle XX.

Us convidem a gaudir d’aquests petits tresors que la Biblioteca de lletres ha anat reunint al llarg dels anys.

Deixa un comentari