Hieronymus Bosch, 500 anys més tard

BOSCOabcJheronimus van Aken Bosch, conegut a Espanya com “El Bosco” va nàixer a la ciutat de ‘s Hertogenbosch, al Ducat de Bravant, entre 1450 i 1455, va ser un notable pintor i dibuixant del Renaixement que ens va deixar una enigmàtica obra que encara podem contemplar 500 anys més tard, ja que va morir el 1516.

La temàtica de la seva pintura és una visió molt personal i crítica sobre els vicis i els costums de la seva època amb especial insistència en el pecat i el càstig de l’infern.
Entre les seves obres destaquen “El jardí de les delícies”, el “carro de fenc”, la “taula dels pecats capitals”, “les tentacions de Sant Antoni”, etc.
Un dels principals col·leccionistes de la seva obra va ser el rei Felip II que va reunir molts dels seus treballs dins de les col·leccions reals.
Si esteu interessats a conèixer millor la seva imaginativa obra, a més de la nostra modesta exposició, podeu admirar fins a l’11 de setembre, l’organitzada pel Museu del Prado: El Bosco. La exposición del V centenario 
També l’organitzada per Patrimonio Nacional El Bosco en El Escorial. V Centenario
que es pot veure a l’Escorial fins a l’1 de novembre.
A més de pintura en aquesta exposició, s’hi pot veure també una col·lecció de tapissos teixits a Brussel·les amb fils d’or i seda, entre 1550 i 1570 inspirats en l’obra del pintor.

Deixa un comentari